"Să ştii dar că Domnul, Dumnezeul tău, este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi Îşi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui. "
Deuteronom 7:9

ISTORIA BISERICII LOCALE


Iubiti frati si surori în Isus Cristos, Domnul nostru,
Iubita Casa a Domnului,
Biserica a Dumnezeului Celui Viu

 


Suntem Biserica Crestina Baptista Nr.3 "Speranta" din Constanta care prin Harul Domnului s-a constituit ca biserica în 26 octombrie 2003. In prezent Biserica este formata din 31 membri botezati si 11 apartinatori, dintre care 10 copii.

Privind în urma, la felul cum ne-am adunat si cum s-a format aceasta Biserica, vedem cum Mâna cea buna a Domnului a lucrat în noi, între noi si prin noi. Am pornit de la un grup de cinci persoane care au gasit ca necesar sa-si puna deoparte în timpul saptamânii, în afara timpului de întâlnire a bisericii, timp pentru studierea Cuvântului si timp de partasie în rugaciune ca o necesitate în rezolvarea unor mari framântari.

 


"Pentru familia noastra anul 1996 a fost un an de mari încercari. În mijlocul valurilor mi-am dat seama ca eram destul de singura, desi faceam parte dintr-o biserica numeroasa, nu aveam nici un grup mai restrâns cu care sa ma pot bucura sau cu care sa pot plânge. Acesta nevoie m-a facut sa îmbratisez fara rezerve ideea de a face parte dintr-un grup de studiu. Eram eu cu cei doi copii. Cu sotul meu a fost mai dificil. Prin natura serviciului, fiind mult timp plecat, (la început) a fost retinut la ideea de grup de studiu, dar Duhul Domnului a biruit. Daca la început o data venea cu noi, de doua ori nu venea preferând sa stea acasa, acum el era primul pregatit de plecare la studiu.
Acum, prin Harul Domnului avem un grup de studiu chiar în casa noastra."

- Geni si Marika -

 

De la cinci membri ai grupului am început sa crestem fie cu oameni curiosi, fie cu oameni însetati dupa Cuvânt, fie cu oameni care aveau nevoi spirituale ce-si gaseau rezolvarea doar într-un astfel de cadru. Cu toate ca eram membrii unei biserici locale mari de peste 400 persoane si mergeam la întâlnirile bisericii, am început sa ne adunam regulat, în fiecare sâmbata într-o casa, într-o bucatarie, în jurul unei mese. Aveam Biblia, caietul si pixul si copiii lânga noi. Duhul ne-a însufletit în asa fel încât am iubit întâlnirile de sâmbata, nu ne-am mai planificat nimic în acest timp, si am dus vestea mai departe. Astfel, treptat am tot crescut numeric.

 

"Eram la inceput de drum, intr-o cautare a intelegerii, a aprofundarii Cuvantului. Am fost invitati sa participam la intalnirile de grup de studiu din casa. Am simtit bucuria unei noi partasii calde si ceva care ne atragea ca un magnet (in aproape 6 ani am lipsit doar de cateva ori,fortati de anumite imprejurari). Era setea dupa Cuvant ? Era implinirea asteptarilor ? Era puterea Cuvantului curat, era viata din Apa vie care uda pamantul uscat si batatorit al inimilor noastre pustii. Nici nu stiusem sa cerem, dar Dumnezeu ne-a daruit locul unde sa ne odihnim sufletele, oaza de liniste si pace, de bucurie deplina,locul unde sa crestem spiritual. Asteptam ca timpul de peste saptamana sa treaca cat mai repede. Plecam de la studiu mai puternici,mai ziditi, mai inflacarati pentru a lucra pentru Domnul.
Ii multumim Domnului ca alaturi de noi si alte suflete nemântuite din familia noastra incep sa-si gaseasca placerea in Cuvant."
- Oliwer & Liliana -

 

 

Dupa sapte ani am ajuns sa fim treizeci de persoane fara copii care ne adunam în acelasi loc (într-o bucatarie) în jurul aceleiasi mese, cu copiii lânga noi (trei dintre copii L-au primit pe Domnul în inima lor si s-au botezat), printre noi cu oameni membri ai Bisericii Ortodoxe. Toti cu o inima înflacarata fata de Cuvânt si cu dorinta de a creste numeric, dar marginiti de spatiu.
Ne-am autointitulat grupul "Ezra", dorind sa avem aceeasi inima ca a marelui carturar "Ezra si-a pus inima sa adâncesca si sa împlineasca Legea Domnului si sa învete pe oameni în mijlocul lui Israel Legile si Poruncile Domnului".

Dumnezeu care ne cunoaste inimile, a vazut dragostea noastra fata de Cuvântul Lui si dorinta noastra de a creste numeric împartasind si altora din bucuriile Cuvântului dar si peidicile din calea noastra. Asa se face ca am aflat de o casa, fost locas de închinare al fratilor Crestini dupa Evanghelie care era parasita si nelocuita. Am luat legatura cu fratii Crestini dupa Evanghelie de la Bucuresti care, cu o bunavointa ca a Domnului, ne-au permis sa folosim casa fara nici o pretentie financiara, in afara cheltuielilor de întretinere. Astfel ne-am mutat, si din luna iunie, am avut o sala în care am amplasat niste mese si am functionat ca si grup de studiu - cu stiinta bisericilor din care faceam parte si a comunitatii. Ne întâlneam în fiecare joi si cântam în curtea casei, lucru care a facut sa devenim cunoscuti pe strada si în zona. Nu aveam curent electric, asa ca întâlnirile de sâmbata când studiam Cuvântul erau de multe ori îngreunate. Domnul a pus pe inima unei vecine, membra a Bisericii Ortodoxe, care a fost încântata de cântatul nostru, sa ne ofere sprijin, cu relatiile pe care la avea, sa primim aviz de rebransare si sa avem curent electric - toate acestea fara ca noi sa intervenim. Asa am început iarasi sa crestem ca numar. Si numarul nostru a continuat sa creasca.

 

"Desi nu m-am nascut într-o familie crestina baptista, a existat dintotdeauna înlauntrul meu dorinta de a cauta dreptatea si adevarul, si mai mult decât atât, de a ma aseza in acest Adevar. Educatia pe care am primit-o de la parinti m-a ajutat sa înteleg ca exista bine si rau, dar lucrarea Duhului lui Dumnezeu din mine, prin glasul constintei a fost aceia care mi-a aratat ce este bine si ce este rau, si Domnul a fost acela care mi-a dat pacea si linistea dupa care insetase atat sufletul meu…. Mi-am dorit sa-L cunosc pe Dumnezeu mai bine, sa ma apropii de El tot mai mult, sa-L înteleg, si de aceea am cautat sa gasesc oameni alaturi de care sa pot creste spiritual. În vara anului 2003 am pasit pentru prima data in mijlocul grupului de studiu Ezra, si de cum am intrat pe acea usa am simtit ca locul meu este aici, ca ei erau oamenii alaturi de care puteam sa-mi continui ascensiunea spirituala.
Am gasit pacea launtrica dupa care tânjeam, am descoperit aici bucuria partasiei în Domnul.
Domnul a vrut ca din acest grup de studiu sa faca o Biserica, iar eu am pasit pragul acestei biserici, ca membru, prin botezul din 14.12.2003, alaturi de alte doua surori, ca primele vlastare ale acestei comunitati.
Îmi doresc ca Domnul sa întareasca tânara noastra Biserica, sa ne pastreze in Harul Sau, ca madulare vii în trupul Domnului nostru Isus Hristos, pentru a putea fi un FAR CRESTIN, ce revarsa o lumina Sfânta de SPERANTA peste acest oras de la malul marii… "

- Adrian -


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În luna octombrie 2003, Uniunea Crestina dupa Evaghelie a luat decizia de a vinde casa în care ne adunam, ceea ce a dat nastere la mari framântari în noi. Ce vom face? Încotro ne vom îndrepta? De ce a îngaduit Domnul asta? ...
Ne-am uitat atunci la tot ce lucrase si cum lucrase Dumnezeu în noi si în mijlocul nostru, la Cuvântul Lui care ne-a schimbat prin rodul Duhului, la Cuvântul Lui care a nascut din nou pe unii care erau cu noi, la inima vecinilor pentru a ne ajuta cu orice aveam nevoie, cu bucurie ca eram acolo, la copiii de musulmani care veneau cu noi la cântat si la Cuvânt, la inima celor din Biserica Ortodoxa care din dorinta de Cuvânt erau nelipsisi de la întâlnirile nostre.... si ne-am întrebat ce ne spune Dumnezeu prin toate acestea.
Ne-am dat seama ca, dupa revolutia din 1989, în Constanta, oras cu peste 675.000 de locuitori si al doilea oras ca marime din tara, nu se nascuse pâna în acel moment nici o noua Biserica Baptista. Ba mai mult, prima Biserica Baptista fusese înfiintata în 1922, iar a doua si ultima Biserca Baptista fusese înfiintata în 1956. Oare era de la Domnul momentul propice nasterii unei noi Biserici Baptiste în Constanta dupa 47 de ani? Ne-am pus înaintea Domnului problema financiara a cumpararii acestui locas de închinare. La nici doua saptamâni cineva a daruit din partea Domnului 4000 € pentru cumpararea locasului. Am recunoscut atunci mâna cea buna a Domnului care era de partea noastra si prin credinta am decis sa fim parte la nasterea unei noi biserici. În acest punct am informat bisericile din Constanta si Comunitatea de Constanta de încredintarea ca este de la Domnul ca o noua biserica sa se nasca, veste care a fost primita cu bucurie de catre toti pastorii din comunitate si toate bisericile din comunitate.
Am informat si de problema locasului care nu era al nostru, dar era de vânzare, rugându-i pe frati sa ne pomeneasca înaintea Domnului în rugaciunile lor.

Uitându-ne la lucrarea Domnului din inimile noastre si din mijlocul nostru am pornit nasterea bisericii care a avut loc prin adunarea generala de constituire în 26 octombrie 2003 cu acordul unanim al Comunitatii Crestine Baptiste de Constanta si în prezenta presedintelui Comunitatii Crestine Baptiste Constanta. Asa s-a nascut BISERICA CRESTINA BAPTISTA NR.3 "SPERANTA" din CONSTANTA. Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din România a autorizat functionarea Bisericii Crestine Baptiste "Speranta" din Constanta, prin autorizatia nr. 1312/18.11.2003/30-1/25158/03.
In 14 decembrie 2003 Biserica nou infiintata a avut primul botez nou testamental prin care trei suflete s-au adaugat la Imparatia lui Dumnezeu.
Dupa înfiintarea ca Biserica, cu credinsa în inima ca Domnul e de partea noastra am mers sa negociem cu fratii Crestini dupa Evanghelie pretul casei. Am obtinut casa cu tot ce avea ea, cu un teren de 500 m2 la un pret de 45000 $ cu posibilitatea de plata în cinci rate în timp de doi ani, nu mai târziu de noiembrie 2005. Domnul a fost acela care a facut ca fratii nostrii Crestini dupa Evanghelie sa ne dea un pret foarte bun fata de pretul pietei imobiliare, cât si posibilitatea de a plati în rate fara dobânda în timp de doi ani.

 

Ne dorim, cu ajutorul Domnului, sa fim o Biserica Vie, crescând mereu în cunoasterea voii lui Dumnezeu, si în împlinirea voii Lui întelese, cât si sa fim o Biserica Dinamica, care sa largeasca împaratia lui Dumnezeu prin noi suflete care sa auda despre Domnul si sa-L urmeze.

Ne dorim sa stim cum sa ne purtam în Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, stâlpul si temelia Adevarului, atât în Biserica locala, în Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste din Constanta, cât si in toate Bisericile Crestine.

Ne dorim sa fim un FAR DE SPERANTA pentru cei nemântuiti din acest oras.

 

Ne dorim sa fim o provocare pentru nasterea de noi bisericii în comunitatea de Constanta...

Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare.
Dumnezeu sa va umple cu orice Har pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul sa prisositi pentru Domnul în orice fapta buna.