""Cheama-Ma, si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti.""
Ieremia 33.3

Gandul zilei 01.06.2018


   ”Încredeți-vă în Domnul pe vecie, căci Dumnezeu este Stânca veacurilor” (Isaia 26:4).

   Mai întâi, gândind la ”Stânca veacurilor” vezi o tărie indestructibilă, care nu se trece, nu poate fi nicicând și cu nimic slăbită, diminuată, e de neclintit.
   Dumnezeu a condus istoria omului și a pământului pe care locuiește, El stăpânește totul cu putere.
   Această tărie caracterizează pe Dumnezeul nostru. Puterea Sa este mare, inepuizabilă și de neclintit. Stâncă! Te poți încrede în Domnul. Pentru că El poate. Și poate totul. Ne putem baza pe forța Lui, pe puterea Lui, pe tăria Lui. Prin credință, o putem experimenta. Nimeni, în afară de El, nu poate avea tăria Lui. Decizia de a ne încrede în El și nu în altceva sau altcineva, ne aparține.
   Acest Dumnezeu puternic, care a făcut totul pentru noi, vrea să ne încredem în El. Pentru că ne iubește. Și iubirea Lui este mare, statornică, totală, asemenea puterii Sale inepuizabile.
   Cum să nu te încrezi în El, trăind o viață de ascultare, știind că El  poate făuri viitorul și că e singura nădejde vie? Cum să nu-l urmezi crezând promisiunile Sale, care sunt ”da” și ”amin”? Noi suntem făpturile Lui și ne-a creat pentru viață, nu pentru pierzare. El ne-a creat din dragoste. Cum să nu ne-ncredem pe deplin, în orice clipă, oricând și oriunde?
   Dar încrederea are de-a face cu ascultarea. Ascultarea credinței...ce vine din iubirea de Domnul.

   Trăim vremurile din urmă. Domnul Isus, care a împlinit planul de salvare al omului, întocmit de Tatăl, plătind cu viața Sa, este gata să revină. Cum să ne găsească Domnul Isus? Umblând cu curăție de inimă, iubitori și treji. Activi în tot ce e bun înaintea Sa, nepurtând grijă de firea pământească. Pregătiți! El să ne ajute la aceasta, dacă inima noastră acolo tinde.