""Cheama-Ma, si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti.""
Ieremia 33.3

Gandul zilei 01.05.2018


   Standardul lui Dumnezeu este perfecțiunea. N-o vom ajunge în viața aceasta. Dar slavă harului Său, prin care, conștienți, înaintăm câte un pas spre ea. Cu cea mai puternică forță a Domnului, Duhul Sfânt, cu care ne-a pecetluit și care lucrează în noi.
   Încrederea că Dumnezeu ne ajută să mergem înainte, să ne însuflețească.
    Fiecare din noi suntem ființe unice, create de El și manifestarea noastră contează.
    Indiferent de cum suntem văzuți, El ne știe și ne dă putere să ne ridicăm din orice greșeală, luând aminte. El ne cunoaște starea lăuntrică.
   De câte ori suntem deznădăjduiți, descurajați de manifestări nepotrivite, să ne amintim că am devenit o făptură nouă în Cristos, care e ajutată să crească mereu spre desăvârșire.
    ”Prea iubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când se va arăta El, vom fi ca El, pentru că îl vom vedea așa cum este. Oricine are nădejdea aceasta în El se curățește, după cum El este curat”. (1Ioan3:2-3)
   Omul din afară se vede, cel dinlăuntru nu, dar se poate reflecta în cel din afară. Ne putem măsura creșterea omului lăuntric după cum primim o observație, după puterea de a ierta, de a mărturisi, a recunoaște o greșeală, după cât de rar ne mai enervăm, după timpul petrecut în Cuvânt și cu Domnul, după cât de atent sunt la orice gând și orice vorbă rostită, după spiritul critic, spiritul de jertfă etc…
    Să alergăm spre ținta chemării cerești. Apostolul Pavel spune în cartea Filipeni că aleargă spre țintă, deși nu crede că a apucat încă premiul chemării cerești, sau că a ajuns desăvârșit.
     Gândul acestei alergări să ne însuflețească în fiecare zi!