"Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blândeţea."
1 Timotei 6:11

Gandul zilei 01.02.2018


De două mii de ani ni se predică să ne iubim și noi ajungem să ne sfâșiem.
Ce-am ști despre iubire de nu l-am cunoaște pe Dumnezeu? Căci Dumnezeu este iubire și iubirea este din Dumnezeu.
Albert Enstein spunea că cea mai puternică forță din univers este iubirea și știința nu i-a găsit o explicație.
Mulți pretind că iubesc fără să-și vadă egoismul care strigă: ”eu”, ”pentru mine întâi”, ”al meu”, ”a mea”. Însă, să dăruiești, să sacrifici totul fără să te gândești la răsplată, cum ar fi?
Din Biblie aflăm că cei ce l-au iubit pe Cristos, i-au rămas credincioși până la capăt și au plătit un preț pentru a dovedi asta. Iubirea pentru Cristos îi punea pe genunchi, dorind să se roage tot mai mult. Părtășia era suprema bucurie.
Iubirea e putere și multiplică în noi tot ce avem mai bun.
Nu se poate să zicem că-l iubim pe Isus și să nu fim preocupați de a-i fi pe plac. Chiar și omul firesc vrea să fie pe placul celor pe care-i iubește.
Vorba singură ”Doamne, Doamne” nu este suficientă, după cum vorbele de iubire nu sunt suficiente. Ascultarea este o dovadă de dragoste. Împlinirea învățăturii și neomiterea sunt dovezi de dragoste.
Iubind, ne străduim să devenim mai buni. Iubirea poate distruge ura, egoismul și ce-i rău în natura firească din om. Iubirea, ca și lumina, nu rămâne ascunsă.

R.Wurmbrand spunea că ”nimeni nu va fi întrebat la ultima judecată cât de mult a suferit, ci cât de mult a iubit”. Pentru că iubirea este verb și se dovedește prin fapte.