"Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veac! "
1 Cronici 16:34

Gandul zilei 01.12.2017


Ultima lună de toamnă surâde trist...Plecarea toamnei ne-a picurat melancolie. Ea a pregătit venirea iernii: zile mai scurte, dimineți și seri din ce în ce mai reci, copaci goi.
Noi, oamenii, trecem grăbiți. Acum ne grăbește frigul, în vară ne grăbea căldura. În grabă trecem viața. Din cauza grabei, introspecția e în trecere.
Dar Tatăl vrea ca, în această trecere, indiferent de anotimp, să ne putem privi în lumina Lui, să putem sta de vorbă, oferindu-i timp și încredere, să-i dăm ascultare pentru a trăi frumos, pentru a ne întoarce către oameni cu dragoste, pentru a-i privi în ochi și a le împărtăși adevărul sfânt.
Dumnezeu a făcut omul frumos (nici nu se putea altfel, El făcând toate lucrurile frumoase). Sufletul lui tânjește după hrana bunătății, înțelegerii, a frumosului negrăit. Si-i e greu singur. De aceea, de la început i s-a dat un ajutor. Omul are nevoie de semeni.
Tatăl vrea să prețuim tot ce a făcut Domnul Isus pentru noi. Întruparea dumnezeirii să ne facă să fim recunoscători pentru dragostea Lui .
Recunoscători prin  ascultare. Recunoscători prin iubire. Acea iubire care crede, care dă, care mișcă, care așteaptă, rabdă, care răspunde dragostei divine și se apleacă cu binele asupra aproapelui.
Cel care ne-a iertat, trimițându-și Fiul printre noi, să ne absolve de această problemă, ne învață astfel să iertăm. Cel care ne-a izbăvit de consecința păcatului neiertat, ne învață să credem cu toată puterea sufletului nostru în Fiul iertării. Cel care ne-a iubit atât de mult ne este pildă în dragoste. Cel care ne-a binecuvântat ne învață să fim binecuvântare unii pentru alții.