" Fiindca atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica. "
Ioan 3.16

Gandul zilei 01.06.2016


”Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră preasfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt, țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică.”(Iuda,vers.20-21)
Omul care privește mereu înainte, se spune că este un vizionar. Și este de apreciat pentru că vede într-un mâine un viitor mai bun, prin el, un pas înainte spre mai bine, o biruință obținută, un ideal care va face din mâine ceva mult mai bun decât ieri.
Creștinul este sau trebuie să fie un vizionar. Pentru că pe el îl preocupă viitorul veșnic și preocupându-l, caută, își dă tot interesul.
Uneori, ne întrebăm dacă Domnul știe cât ne preocupă, în ce măsură, pentru că…tace, când de multe ori vrem răspunsuri, când ni se pare că ne luptăm singuri, neajutorați, părăsiți, când durerea luptei ne copleșește, când mintea are opintiri greu de demarat. Și asta pentru că tânjim după o măsură perfectă de înțelegere, ca și cea de dragoste, prietenie. Uităm că El ne iubește necondiționat și ne prețuiește chiar dacă nu merităm (Isaia43:2-4), uităm că nu trebuie să depindem de oameni. Uităm că, în această lume pervertită, pacea și bucuria numai El ne-o poate da, indiferent ce-ar fi în jur.
Dacă n-am simți nici o durere, dacă inima noastră n-ar cunoaște suferința, dezamăgirea, cum L-am putea înțelege pe Domnul Isus în toată suferința îndurată și cum L-am putea prețui? Cum am putea pricepe că, chiar dacă suntem mântuiți crezând, fără plată, durerea Domnului Isus, îndurată pentru noi și din pricina noastră, trebuie să ne ardă inima în a-I căuta voia, în a nu mai păcătui, în a trăi cum ne cere, nu cum vrem.
De multe ori suntem sfătuiți să nu privim înapoi, ci doar înainte. Dar cum ne-am reabilita, dacă nu ne-am aminti greșelile, ca să nu le mai repetăm, dacă n-am învăța din ele?
Amintindu-ne, ne putem înnoi, căci cel mai bine se învață din propriile greșeli. Și așa, lăsându-ne șlefuiți, sfințindu-ne zi după zi, ne pregătim pentru viitorul veșnic. Orice pregătire durează și implică prețuri ce trebuie plătite. Pentru …adevărata viață, pentru un viitor infinit mai bun.