"Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc... dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. "
Galateni 2:20

Gandul zilei 01.12.2014


    Mulţi creştini au plătit cu grea suferinţă convingerile creştine, sau chiar cu viaţa. Mă gândesc acum la John Bunyan, care a petrecut ani grei de închisoare pentru că predica Cuvântul lui Dumnezeu şi care a suferit cumplit gândindu-se la soţia şi copiii lui, care au rămas fără nici un sprijin, nici un mijloc de existenţă.

     Dragostea faţă de familia lui a fost ispita de a renunţa la misiunea Sa, căci i se promisese eliberarea, dacă va renunţa la a mai predica. Satan tăia în el cu această ispită, dar el s-a bazat pe promisiunile lui Dumnezeu, care nu te lasă, dacă te încrezi în El (cu cât vin mai multe ispite şi îndoieli, cu atât suntem mai aprigi în rugă, implorând mila cerească). El a continuat să lupte, să-l slujească pe Domnul, fără să cedeze.
    Scrierile lui, cunoscuta "Călătoria creştinuluiarată încrederea neclintită în harul Domnului.
      Şi azi se plăteşte preţul trăirii şi proclamării Cuvântului sfânt, într-o lume democratică, în care valorile lui Dumnezeu sunt ignorate şi libertatea de alegere poartă, automat, amprenta influenţei ascunse a Celui rău. Şi azi, unii dintre noi, sunt supuşi unor suferinţe şi alegeri radicale şi putem privi, prin ploaia lacrimilor efemere, harul lui Dumnezeu.
     Viaţa noastră, atât de trecătoare, n-ar avea nici un farmec, dacă n-ar fi trăită pentru Isus, dacă nu ne-am încrede în El,  în orice situaţie. Nădejdea noastră este Domnul Isus. El este cu noi în orice încercare, chiar dacă atunci nu-i simţim prezenţa. El este Cel ce ne ajută să ieşim victorioşi din ea, să continuăm să trăim pentru cer, prin orice am trece.
    Să lăsăm ca orice suferinţă să ne apropie mai mult de Mântuitor. Satan foloseşte orice prilej împotrivă-ne, mai ales când privim la slăbiciunea noastră, dar să nu ne lăsăm doborâţi, abandonând lupta, căci Domnul este aproape de noi, El ne-a iertat şi ne-a izbăvit. Să ne ridicăm deasupra oricărei descurajări şi să perseverăm în alergarea noastră. Harul lui Dumnezeu este nespus de mare. Ca buni soldaţi ai lui Hristos, să alungăm orice teamă. Căci nimeni nu ne poate despărţi de dragostea Domnului şi Mântuitorului nostru.