"Căci în Isus Hristos, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur n-au vreun preţ, ci credinţa care lucrează prin dragoste."
Galateni 5:6

Gandul zilei 15.07.2012


Priveam de la fereastra unui balcon: într-un grup, o vorbă spusă la urechea cuiva l-a umplut de uimire; mai departe, în colţ, un trecător oprindu-se în faţa unui cerşetor; o maşină decapotabilă cu persoane râzând zgomotos; printr-o fereastră deschisă, la bucătărie, se aude cearta dintre soţi. Secvenţe de viaţă la care am avut acces.

Eu n-am auzit vorba spusă la ureche, nici motivaţiile certei, nu ştiu ce e-n gândul şi inima celui ce a făcut binefacerea, dar în cer totul e gol şi descoperit ,,totul e înregistrat, fotografiat”. Nu ne gândim la asta şi poate am vrea să rămână ascunse anumite lucruri. Dar nu se poate. Totul va ieşi la iveală.

Să nu uităm dar că, bună sau rea, suntem o privelişte pentru cer şi totul se contabilizează într-o zi ,când…vom auzi verdictul ,,la dreapta” sau ,,la stânga”.

Zilnice nemulţumiri în jur, în noi. Satana lucrează cu putere, vrând să ne tragă de pe calea mântuirii. Căci nemulţumirea vine când uităm să raportăm problema la Cuvânt, când nu stăm aproape de Dumnezeu, ca în orice împrejurare să recurgem la înţelepciunea Sa sfântă şi nu respingem şoapta Celui rău, care vrea să ne tulbure, inducându-ne o motivaţie a nemulţumirii.

Vreau să trăiesc ceea ce Dumnezeu mi-a dat şi-am ales cu mulţumire şi bucurie. Chiar dacă Satan vine şi-mi spune că nu pot fi mulţumită asistând la ofilirea unei flori care se crede crin şi e pe cât de îmburuienită, pe atât de conservată de susţinători. Ceea ce mă doare e că nu pot ajuta efectiv, spre salvare, căci cine nu vrea să identifice păcatul, nici nu-l poate aduce, pentru a-l zdrobi, de stânca ce este Hristos. Nu e plăcut să vezi cum semeţia şi încăpăţânarea duc la orbire…Uneori rămâne doar ruga şi Domnul face ce crede.

Eu mă încred în Domnul preaiubit, care vrea să mă bucur în el şi dacă aş locui într-o peşteră neprietenoasă. Nu mă îndoiesc nici o clipă că Dumnezeu ştie de ce sunt aici, rostul acestei şederi, (sensul unor lucruri, chiar dacă nu-l percepem, este sigur la Dumnezeu) văzându-l cum lucrează şi-mi vine-n ajutor.

Dragilor dragi, acceptaţi-vă viaţa şi lăsaţi-o înfrumuseţată doar de dragostea Lui. Nu vă uitaţi la ce v-ar putea nemulţumi, găsiţi mereu răspuns în jur (cu siguranţă, Dumnezeu, în bunătatea Lui, vă pune la dispoziţie) la nevoia de frumos a sufletului vostru curat şi sensibil. Când toate îngrijorările sunt lăsate Lui, eşti eliberat şi poţi să surâzi. Când îl ignori pe Satan cu motivaţia nemulţumirii induse (care sigur există, dar e exagerată), îmi leg inima de Domnul, de bucuria că-i aparţin, întreaga mea viaţă e în controlul lui şi nu pot decât să-I fiu mulţumitoare pentru acest lucru.

Indiferent de ce e-n jur, nu vă lăsaţi copleşiţi , ignoraţi şoapta Celui rău, căutaţi-L şi găsiţi-L în voi pe Dumnezeul adevărat, care e sursa bucuriei şi mulţumirii.

Ps.97:11-12 - Lumina este semănată pentru cel neprihănit şi bucuria pentru cel cu inima curată. Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul şi măriţi prin laudele voastre sfinţenia Lui!