"Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia sau sabia? Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură (Sau: zidire.), nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. "
Romani 8:35,38-39

Gandul zilei 22.05.2012


   O soră-n Hristos, ca un boboc de floare deschis însă spre Domnul să-L încânte cu-a sa inimă mare, a poposit în Biserica noastră să ne povestească despre misiunea ei în India.
   O priveam comentând imaginile proiectate pe perete și-mi venea să plâng.
   Înaintea acestei fete curate, ce și-a pus tinerețea și viața la picioarele Domnului Isus, m-am simțit mică, inutilă.
   Prezentarea ei cred că ne-a cercetat pe toți cu întrebarea ” Ce fac eu pentru Domnul?”
  Cu siguranță, nu toți putem pleca în afară pentru a face cunoscută vestea bună celor ce nu-L cunosc pe Isus, dar câți aici renunțăm la orice confort, timp liber, activități benefice nouă, pentru a-L face cunoscut pe Domnul nostru? Căci misiune se poate face și aici, prin orice faptă care să-l onoreze pe Domnul Isus, prin care numele său să fie înălțat. Și aici sunt copii, oameni sărmani, oameni în păcat care au nevoie de ajutor, ogor de semănat, rugă de strigat, lacrimi de-alinat ...
Ce-aș putea face? E viața mea, din zori până-n apus trăită spre slava Celui ce m-a chemat, e alergarea mea plăcută Lui?
   M-am gândit la sora Loredana ca fiind mult plăcută înaintea Domnului, aceea cu care El se poate lăuda.
   Transparența ei se simte. Ceea ce are înăuntru se vede în afară. Indiferent prin ce trece, seninul se pare c-o animă. A cerut Domnului să-i descopere voia și-a fost gata s-o împlinească. Relația ei cu Domnul Isus prin Duhul, după cum spunea că i-a permis sau nu să facă un lucru, este binecuvântată, căci ea își face partea. Pentru că ea și-a pus mintea să înțeleagă și inima să asculte de cel pe care-L iubește. Ce repede a înțeles chemarea, ce repede s-a dedicat, când alții șovăie, amână, aleg altceva, își împart inima, se complac în “căldicel”. Viața ei e o jertfă plăcută înaintea Lui.
   Nu putem să-L sfințim în inimile noastre pe Hristos ca Domn fără ca acest lucru să fie vizibil, fără să facem nimic pentru El.
   Noi alegem mereu ce facem, când, unde și cum Îl slujim, cu ce dedicare, cu ce inimă.
   Domnul să-și țină-n paza Lui misionarii!
   Domnul să ne binecuvinteze trăirea în slujire și să se bucure de implicarea noastră în ea!