"Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc... dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. "
Galateni 2:20

Gandul zilei 06.12.2011


 

Înainte de zori stau de vorbă cu EL. Senzaţia liniştii depline din jur, când orice activitate încetează, e un fond benefic.

 

Am ajuns să mă desfăt în Cuvânt, să-l savurez, ca pe ceva gândit că-ţi place, îţi satură sufletul, îl împlineşte.

 

Dacă nu citeşti bine o carte, nu poţi să-i faci recenzia, nu poţi comenta. Dacă nu reciteşti Cuvântul, nu ţi-l împrospătezi, nu-l poţi trăi într-o lume cu valorile inversate. Firea din noi, nestatornică, repede uită, se lasă influenţată. Poate de aceea suntem sfătuiţi să cugetăm zi şi noapte la Legea Lui (IOSUA1:8). Alegerile se fac cu chibzuinţă, nu la voia întâmplării. Înţelepciunea se cere şi se capătă numai cugetând la Cuvânt şi experimentând în trăire, nu fiind şi cald şi rece, şi cu lumea şi cu Dumnezeu. Trăirea zilei este rezultatul dinaintea zorilor, cu rugă şi raportare la Cuvânt.

 

Cel rău n-are ce ademeni, atrage în mreje, când eşti sigur pe Cuvânt şi trăirea curată îl ignoră. Când Domnul ISUS a răspuns oricărei ispitiri cu Cuvântul sfânt al Scripturii şi a acţionat ca atare, Cel rău a plecat de la El. Domnul ISUS l-a biruit prin moarte şi înviere. Cu Domnul ISUS în noi, putem face acelaşi lucru: putem birui.

 

Marea sărbătoare creştină a lunii acesteia ne vorbeşte despre întruparea din celest a Celui menit să ne salveze. Ne vorbeşte iar şi iar despre dragostea lui Dumnezeu.

Ar trebui să-L avem în vedere doar pe sărbătorit, ISUS DOMNUL,şi doar despre El să vorbim (învăţătura Lui, caracter, trăire) şi să nu punem alături Crăciuni şi Crăciuniţe şi alte plăsmuiri ce atrag, încântă, îndepărtând de sărbătorit.

Să-l onorăm pe Marele Sărbătorit în smerenie, cu bucuria sfinţeniei cerute şi inimi cercetate îndeajuns în a-L arăta pe EL în caracter şi toate celelalte mai puţin să ne preocupe.