"Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele."
Proverbe 18:21

Gandul zilei 01.12.2022


      ”Ce a fost, va mai fi și ce s-a făcut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare.” (Eclesiastul 1:9)

      Da, anotimpurile se repetă an de an, oamenii s-au bucurat și se bucură de ele…
      Prea frumoasă toamna aceasta, rămasă în urmă și păstrată în fiecare celulă cu care am întâmpinat al ei popas! Gândul și inima, conectate mereu la Domnul văzduhului, au îmbrățișat mulțumirea, indiferent de binele sau răul venit din aproape.
    Mesajul dăruirii, inspirat de inima toamnei, ne-a învățat iar lecția venită de sus, cu frumusețea lui ”a da”, față de ”a primi”.
    M-am întâlnit și în tablourile ei de anul acesta cu splendidul ruginiu, galben, roșcat… tresărind de lumina fiecărei zvâcniri de culoare ; cu oameni frumoși, pe a căror inimă e scris ”bunătate.” Oameni frumoși ca-n Biblia care scrie și de oameni care au trăit fără să știe altceva decât pe Domnul lor, dar și de trădare, cădere și întuneric.

    Trăiți în lumină prin sincera bunătate! Nu, nu vă implicați în umbre și obscure intenții ce vor să pară bune! Intrați în iarnă cu sufletul încălzit de dragostea Mântuitorului, care ne știe bine. Nimic nu e mai înălțător ca Mâna Lui întinsă, pentru încă un pas alături de El, spre identificarea bunătății Lui desăvârșite. Căci ultima lună din an, cu amprenta curată a sărbătoririi Lui, ne încântă și ne smerește, cu aura de mister și lumină divină.