""Cheama-Ma, si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti.""
Ieremia 33.3

Gandul zilei 01.08.2022


”Iar El se ducea în locuri pustii și se ruga” (Luca 5:16).

      Umblarea Domnului Isus Hristos pe pământ este o pildă pentru trăirea noastră.
      Rugaciunea este calea noastră de comunicare cu Dumnezeu. Avem nevoie de rugăciune că suntem păcătoși și oricât de bine am face lucrurile, tot păcătoși rămânem, căci firea pământească nu e desființată. De aceea, Domnul Isus le spunea ucenicilor să se roage de fiecare dată pentru iertare: ”…și ne iartă nouă greșelile noastre.”
      Domnul Isus a învățat pe ucenici să se roage și Îl vedem pe El însuși rugându-se Tatălui din ceruri. Alegea muntele și locurile pustii, unde era singur înaintea Tatălui ceresc. ”Se ruga într-un loc anumit” -Luca11:1.
      La cererea ucenicilor de a-i învăța cum să se roage, El îi învață rugăciunea” Tatăl nostru”, le spune ca atunci când se roagă, să creadă că au și primit ceea ce cer, ca înainte de rugă să ierte pe cei ce le-au greșit, să se roage necurmat, să se roage pentru a nu cădea în ispită, să vegheze și să se roage.
      Dumnezeu ascultă rugăciunile. Vedem răspunsul pe care îl dă, împlinirea cererilor noastre.
      După terminarea templului, Dumnezeu îi vorbește lui Solomon: ”Îți ascult rugăciunea și cererea pe care Mi-ai făcut-o.”
      Daniel află că ruga lui a fost primită, dar răspunsul împiedicat să vină.
      Apostolul Iacov îndeamnă să ne rugăm unii pentru alții și să ne mărturisim păcatele unii altora, ca să fim vindecați. Ucenicii stăruiau în rugăciuni.
      Apostolul Petru ne îndeamnă în 1Petru 4:7: ”Fiți înțelepți și vegheați în vederea rugăciunii.”
      Stăruința ține de voință și înțelepciune. Domnul ne vine în ajutor, ne izbăvește dintr-un rău, ne dă putere și biruință în urma rugăciunii, a rugăciunii sincere, prin mărturisire și curățire, prin ascultare în toate lucrurile de El.
    Doamne Tată, primește rugile noastre, făcute în Numele Domnului Isus Hristos, Fiul Tău și prin Duhul sfânt, iartă-ne și ascultă-ne când strigăm către Tine, căci atârnăm de Tine și vrem ca Tu să ne conduci în astă lume și să împlinim voia Ta!