"Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea."
1 Corinteni 13:13

Gandul zilei 01.01.2022


”Dar Cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este Cuvântul, care v-a fost propovăduit prin Evanghelie.”(1Petru1:25)
    Orice creștin știe că Scriptura este Cuvântul lui Dumnezeu, care dăinuie în veci și El este adevărul infailibil, curat, sfânt și drept.
      Învățătura Cuvântului este dreptarul viețuirii noastre pe calea către cer, nu avem nevoie de altceva, mai facil, dar care ar contrazice voia lui Dumnezeu. Pentru noi este singurul indicator, pentru că avem încredere în viața viitoare, nu în cea trecătoare.
      Cel rău amăgește oamenii, facându-i să creadă că adevărul este minciună și întunericul este lumină.
      Lipsiți de toată armătura lui Dumnezeu, ne trezim și noi abătându-ne uneori, obosiți de lupta pe drum, de lepădarea de sine.
        În aceste vremuri din urmă, lupta e tot mai acerbă. Cuvântul să ne fie veșnic far, să ne lumineze în toate lucrurile.
        Cuvântul propovăduit prin Evanghelie ne-a înnoit mintea, ne-a transformat inima  și am experimentat trăirea lui cu suișuri și coborâșuri. Nu putem abdica de la el.
        Împăratului Saul, Domnul i-a zis: ”Fiindcă ai lepădat Cuvântul Domnului, te leapădă și El ca împărat” (1Samuel 15:23). Nu rămânem veșnic ai Lui dacă nu suntem consecvenți pe cale și ne abatem de la Cuvânt.
        Ne lăudăm cu Cuvântul Domnului, ca în Psalmul 56:10? N-o putem face, până nu-l trăim. Iubirea adâncă față de Domnul ne insuflă iubirea de Cuvânt și trăirea lui, indiferent cât e de greu. Cuvântul să fie bucuria inimii noastre, căci ”Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4).
        Omul care împlinește Cuvântul este considerat om cu judecată; suntem îndemnați, așadar, să fim împlinitori ai Cuvântului, nu doar ascultători, căci cine stie și nu face, săvârșește un păcat.
          Sunt și propovăduitori mincinoși ai Cuvântului, care depărtându-se de adevăr, îi îndepărtează pe oameni de calea îngustă.Cuvântul adevărat cuprinde sfințirea și viața ”Sfințește-i prin adevărul Tău:Cuvântul Tău este adevărul.”(Ioan17:17)
          Doamne, ajută-ne să trăim Cuvântul și-n aceste vremuri tulburi să ne încredem în tine și Tu să ne fii mângâiere!