""Cheama-Ma, si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti.""
Ieremia 33.3

Gandul zilei 01.05.2020


      Viața e privită diferit de un copil, față de un tânăr, sau un om matur.

      În relația personală cu Domnul, creșterea și maturizarea spirituală țin de înțelepciunea primită de sus. Această înțelepciune se cere și se capătă prin credință, în toiul experiențelor de viață. Cu cât mai repede creștem în înțelepciune, cu atât mai repede putem fi de folos, putem fi o binecuvântare.
      Și tot atât de repede ne debarasăm de plăceri egoiste, de material și pricepem că a fi de folos, a sluji, a crește în asemănarea cu El este sensul chemării noastre.
      El a slujit, lăsându-ne o pildă.Și noi, slujind, ne vom găsi împlinirea și viața noastră va căpăta sens.
      Copilul va deveni un tânăr motivat și un matur dedicat, dacă în cunoașterea și relația cu Domnul a fost lângă El un îndrumător înțelept și influent. Acesta poate fi tatăl, pastorul, mama, sau orice frate sau soră care investesc în alții, sunt modele de trăire a sfintei Scripturi. Dacă toți suntem modele, timpul de sfințire și maturizare al tinerilor va fi mai rapid și rectiliniu, mai puțin poticnindu-se, înspre folosul lor și a lucrării Domnului.
      Deci, este importantă atât amprenta familiei, cât și a bisericii. Cu toții să căutăm sfințirea, spre căpătarea înțelepciunii și maturizării spirituale.